ЛІКУВАЛЬНЕ ХАРЧУВАННЯ НУТРІКОМП ЗАПОРУКА УСПІШНОГО ОДУЖАННЯ

Швидкий пошук продукту

Вибрати категорію або підкатегорію

Лікувальне харчування Нутрікомп

Всі ми потребуємо постійного надходження їжі для забезпечення організму білком і енергією, а під час хвороби або в період одужання, ці потреби зростають. Як захворювання, так і проведена терапія можуть викликати зниження апетиту і відразу до їжі, діарею, нудоту та інші зміни, що призводять до недостатності харчування і виснаження. Це тягне за собою розвиток ускладнень і знижує ефективність лікування. Лікувальне харчування (також вживається термін «нутритивна терапія») дозволяє попередити недостатність харчування. Воно може проводитися різними способами і залежить від стану пацієнта, його потреб і захворювання. Лікувальне харчування забезпечує якісну підготовку до лікування, а також прискорює і полегшує процес безпосереднього лікування і відновлення.​

Інформацію про наші акції та пропозиції ви можете знайти в розділі «Де придбати Нутрікомп?».

Где купить Нутрикомп?

Недостатність харчування

Malnutrition - Teaser

Організм людини потребує постійного надходження їжі для підтримки життєдіяльності всіх органів і систем. Білки є будівельним матеріалом і забезпечують загоєння ран і пролежнів, жири і вуглеводи служать джерелом енергії. Потреби в поживних речовинах і енергії зростають при різних захворюваннях, відновленні після хвороби або при важкій травмі.​

У свою чергу захворювання, специфічні види лікування (наприклад, хіміотерапія) та хірургічні втручання можуть викликати зниження або збочення апетиту аж до відрази до їжі, діарею, нудоту, блювоту, стоматит, дисфункції ШКТ, неминуче призводять до недостатності харчування та виснаження. Біль і виражені токсичні реакції можуть також радикально змінити спосіб життя і харчування, тому під час хвороби організм людини часто не може отримувати достатню кількість поживних речовин. Деякі стани не дозволяють самостійно вживати їжу або надходження звичайної їжі стає недостатньо.​

Недостатність харчування може призвести до розвитку ускладнень, більш тривалого періоду відновлення, стати причиною передчасного припинення лікування або зниження його ефективності, тоді пацієнту призначають спеціальне лікувальне харчування.

Нутритивна терапія

Лікувальне харчування (часто вживається також термін, нутритивна терапія) може проводитися різними способами. Можливе проведення додаткового перорального харчування (сіппінга) або ентерального зондового харчування, якщо поживна суміш вводиться через зонд. У випадках, коли харчування через шлунково-кишковий тракт неможливо, призначається парентеральне харчування, тобто введення необхідних організму нутрієнтів безпосередньо в судинне русло.​

Тип нутритивной підтримки залежить від стану пацієнта, його потреб і захворювання. Наприклад, він буде відрізнятися у хірургічних пацієнтів, у відділенні реанімації та інтенсивної терапії, пацієнтів проходять протипухлинну терапію або знаходяться на хронічному діалізі, тих, хто отримує лікувальне харчування в домашніх умовах і в деяких інших групах пацієнтів.​

Нутритивна терапія забезпечує якісну підготовку до процесу лікування, кращу реакцію організму на різні види лікування, прискорення і поліпшення перебігу процесу відновлення.

Що таке ентеральне харчування

Ентеральне харчування-це вид лікувального харчування, при якому харчування у вигляді рідких спеціалізованих сумішей надходить в організм людини через рот або вводиться через зонд в шлунок або кишківник, таким чином всмоктування поживних речовин відбувається через слизову оболонку шлунково-кишкового тракту.​

Ентеральне харчування відрізняється від звичайної їжі — воно збалансоване за вмістом всіх поживних речовин і енергії, містить необхідну кількість вітамінів і мікроелементів. Склад розроблений в спеціальній легкозасвоюваній формі, має чіткий стандартизований склад, стабільно постійну осмолярність, низьку в'язкість і хорошу плинність. Рідкі суміші стерильні, готові до вживання, не вимагають постійного підігріву, їх можна використовувати 24 години після відкриття ємкості.​

 

Найчастіше ентеральне харчування може призначається при таких захворюваннях і станах:​

◾ гострі та хронічні захворювання центральної нервової системи (коматозні стани; Цереброваскулярні інсульти);​

◾ патологія шлунково-кишкового тракту (гострий і хронічний панкреатит, хвороба Крона);​

◾ патологія жовчних шляхів і печінки;​

◾ синдром мальабсорбції;​

◾ синдром короткої кишки; Онкологічні захворювання, особливо на тлі хіміо-і радіотерапії;​

◾ важкі отруєння, травми та опіки;​

◾ Підготовка до хірургічної операції або післяопераційний період;​

◾ інфекційні захворювання та СНІД;​

◾ післяопераційні ускладнення (свищі, сепсис, розбіжність швів);​

◾ гостре або хронічне радіаційне ураження організму;​

◾ психічні розлади (наприклад, важка депресія або анорексія).​

У деяких випадках, коли лікування в стаціонарі завершено, необхідність лікувального харчування може зберігатися. До групи пацієнтів, яким показана нутритивна терапія протягом тривалого періоду, і вони можуть отримувати її вдома в комфортних звичних умовах, відносяться наприклад, пацієнти з синдромом короткої кишки, онкологічною патологією, пацієнти, що знаходяться на замісній нирковій терапії, в період відновлення після важких травм і оперативних втручань.

Б. Браун пропонує повне забезпечення технології клінічного харчування, включаючи:​

◾ широкий асортимент продукції ентерального харчування Нутрікомп і парентерального харчування Нутрифлекс;​

◾ інфузійну техніку і системи доставки для введення ентерального і парентерального харчування;​

◾ медичні пристрої для забезпечення центрального і периферичного венозного доступу​

◾ зонди для введення ентерального харчування;​

◾ засоби для догляду за судинним доступом і стомами;​

◾ інформаційну та технічну підтримку (включаючи сервісне обслуговування техніки), інформаційні матеріали для пацієнтів.

Види ентерального харчування за способом введення

Харчування методом сіппінга - вживання потрібної кількості суміші протягом дня невеликими ковтками. Цей метод покращує засвоєння і   підвищує ефект лікувального процесу. Якщо звичайного харчування недостатньо-додаткове харчування методом сіппінга може поліпшити загальний стан пацієнта.

Зондове харчування - введення рідких поживних сумішей здійснюється за допомогою особливих м'яких трубок або спеціальних зондів (вводиться через носовий отвір в порожню кишку або порожнину шлунка). Зондові суміші призначені для введення через зонд, однак пацієнт може також вживати їх перорально у вигляді напою або готувати страви, використовуючи спеціальні рецепти.​

Харчування за допомогою гастростоми — через зонд, введений в стому (хірургічні отвори, створені в шлунку або виконані в тонкій кишці).​

Асортимент продукції для ентерального харчування Б. Браун Нутрікомп

  • Сучасне готове до використання рідке ентеральне харчування з фармаконутрієнтами.​
  • Стандартні і спеціалізовані суміші для зондового і перорального застосування, можуть бути єдиним джерелом живлення або застосовуватися для додаткового харчування у вигляді напою.​
  • Зонди тривалого застосування, гравітаційні системи і насоси для введення ентерального харчування.

Види спеціалізованих сумішей Нутрікомп для перорального застосування

Нутрикомп Дринк Плюс. 2200x2800

Нутрікомп Дрінк Плюс з ванільним, полуничним, шоколадним, банановим смаками — повноцінна, збалансована по всім нутрієнтам, готова до застосування рідка суміш, для пацієнтів із підвищеною потребою у білку та енергії. ​

Призначена для перорального застосування у якості основного чи додаткового харчування для дітей від 4 років та старше, дорослих.​

Вміст на 100 мл

◾ Енергія: 150 ккал

◾ Білки: 6,0 г

◾ Жири: 5,0 г

◾ Вуглеводи: 20,0 г

◾ Харчові волокна: < 0,1 г (шоколадний смак: 0,6 г)

Нутрикомп овощной и куриный суп. 2200x2800

Нутрікомп Суп овочевий - повноцінна, збалансована по всім нутрієнтам, готова до застосування рідка суміш для пацієнтів із підвищеною потребою у білку та енергії  з волокнами і МСТ (тригліцеридами середнього ланцюга), не містить глютену, містить обмежену низьку кількість лактози. ​

Призначена для перорального застосування у якості основного чи додаткового харчування для дітей від 4 років та старше, дорослих.

Вміст на 100 мл

  • Енергія: 150 ккал
  •  Білки: 6,0 г
  •  Жири: 5,0 г
  • Вуглеводи: 18,8 r
  •  Харчові волокна: 2,0 г

Рецепты блюд на основе лечебного питания Нутрикомп

Рецепти страв на основі лікувального харчування Нутрікомп

Oпис Документ Посилання
Книга рецептів Нутрікомп  Прості і швидкі способи відновлення сил
pdf (1.3 MB)
Книга рецептів Нутрікомп Дрінк Смачні та корисні рецепти
pdf (1.4 MB)